Casa si gradina

Vrei sa iti asfaltezi curtea? Iata ce trebuie sa stii!

0 9

Daca iti doresti un spatiu exterior fara rigozitati, pe care poti circula cu incredere, poti parca masina si pe care il poti curata usor, asfaltul poate fi o solutie excelenta. Din ce in ce mai multi oameni aleg varianta asfaltarii in curte, motivele fiind foarte convingatoare:

 • Este o solutie destul de ieftina, pretul fiind de aproximativ 50 de lei pentru fiecare metri patrat de asfalt;
 • Este o varianta care rezista pana la 10 ani, fara gropi si probleme;
 • Poate sa fie integrat foarte bine din punct de vedere estetic in orice curte;
 • Se ingrijeste usor. O simpla matura poate sa indeparteze absolut tot praful si mizeria de pe asfalt.

Ca trebuie sa ai in vedere inainte de a asfalta curtea?

In principiu, asfaltarea se face destul de usor si in doar cateva ore dupa procesul de adaugare a asfaltului, acesta se poate utiliza. Inainte de a-ti asfalta curtea trebuie sa stii cateva lucruri.

Spre exemplu, trebuie sa stii care este nivelul de trafic la care este supus asfaltul. Daca este un nivel de trafic doar cu pietoni si autovehicule usoare, asfaltul de tip BA8 este cel mai potrivit. Daca, in schimb, traficul este mai mare si ocazional exista vehicule grele ce intra in curte, trebuie un asfalt BA16 care are un strat suport din piatra compactata.

Inainte de asfaltare terenul trebuie sa fie foarte bine pregatit, in asa fel incat sa fie drept si curat, iar temperatura trebuie sa fie una destul de ridicata. Este de evitat asfaltarea la temperaturi mai mici de 10 grade Celsius.

Ce este, de fapt, asfaltul?

Este un mixt realizat din agregate naturale si artificiale. Bitumul este elementul central al intregului mix, fiind cel care leaga fiecare componenta. Asfaltul este o semnatura a societatii moderne, fiind prezent pe toate drumurile lumii si dovedindu-se extrem de eficient.

Daca iti doresti un pavaj rezistent, care sa iti asigure tot confortul de care ai nevoie atunci cand iesi in curte sau atunci cand vrei sa iti parchezi masina, asfaltul este una dintre cele mai bune variante pe care le ai la dispozitie.

About the author / 

ZoZu

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pozitioneaza-te mai bine in Google cu adfel.ro

 • De ce sa îți dotezi casa cu un sistem de supraveghere video ?

  Fiecare om are un loc pe care il numeste acasa si in care are cele mai valoroase lucruri. Poate ca valoarea nu este intotdeauna una in bani, insa este cu siguranta una sentimentala. Iti doresti ca in fiecare zi sa te poti intoarce acasa si sa te bucuri de canapeaua ta, de televizorul tau si…

 • De ce sa tii cont atunci cand iti automatizezi poarta?

  Automatizarea unei porti poate sa aiba o multime de avantaje, cele mai importante fiind controlul de timp si de efort. Atunci cand vii acasa, este mult mai simplu sa deschizi poarta prin telecomanda decat sa iesi din masina si sa o deschizi manual. Inainte de automatizare insa, cei de la Stift.ro recomanda o atentie sporita…

 • Cea mai buna modalitate de dozare cbd

  Cea mai buna modalitate de dozare cbd   Uleiul de canepa este un produs pe care orice persoana ar trebui sa il foloseasca. Atat persoanele care doresc sa slabeasca cat si persoanele care doresc sa aiba parte de o piele sau de un par superb pot apela cu incredere la acest produs atat de util….

Iti place sa te imbraci elegant, in tendinte si la preturi mici? Vezi cele mai noi colectii de haine de dama la reducere, rochii, jeans, bluze, genti si accesorii.