Auto

Tot ce trebuie sa stii despre siguranta rotilor si a cauciucurilor

0 10

Toate performantele autoturismului tau depind de modul in care cele patru roti se comporta la drum. Sunt foarte multi cei care se concentreaza pe motor, neglijand rotile si cauciucurile.

Perfoemanta acestora este foarte importanta pentru condusul in siguranta. De aceea, trebuie sa tii cont de cateva detalii.

Controleaza presiunea din cauciucuri. In functie de frecventa cu care folosesti masina, va trebui sa controlezi presiunea din pneuri cel putin o data pe saptamana. Mentinerea unei presiuni corecte prelungeste viata cauciucurilor, mareste siguranta si duce la o economie de carburant. Viata unui cauciuc este redusa cu 75% atunci cand il folosesti cu numai 80% din presiunea recomandata.

Poti sa spui ca ai o problema cu presiunea atunci cand observi ca anvelopele se consuma in maniera exagerata pe partile exterioare. Exploziile cauciucurilor au loc mai ales atunci cand nu exista o presiune suficienta pentru a mentine greutatea masinii. Partile laterale ale anvelopei se indoaie peste limitele ei maxime si explodeaza. Daca te deplasezi cu viteza mare, va fi posibil sa cauzezi un accident destul de grav. Asigura-te, deci ca anvelopele sunt umflate la presiunea indicata de fabricantul masinii.

Inlocuieste cauciucurile. Substituirea celor patru cauciucuri poate sa para costisitoare, dar cu siguranta costurile sunt inferioare situatiei in care ai face un accident. Anvelopele netede ar trebui folosite numai pe pistele de curse. Atunci cand cauciucurile sunt uzate si nu se mai pot reface, este timpul sa le schimbi. Uzura acestora va ingreuna franarile si virajele. De asemenea, acestea sunt si ilegale, iar la un control al fortelor de ordine te poti alege s
i cu o amenda usturatoare.

Foloseste cauciucurile potrivite in functie de sezon. Nu poti sa folosesti aceleasi cauciucuri vara si iarna. Cauciucurile au caracteristici diverse. Exista cauciucuri care sunt proiectate pentru orice tip de vreme, dar sunt si cauciucuri speciale pentru iarna. In cazul in care in zona ta iernile sunt aspre, bogata in zapezi, este mai bine sa-ti echipezi masina cu anvelope invernale.
Trebuie sa insisti asupra rotilor atunci cand iti speli masina. Evita sa speli rotile masinii atunci cand sunt inca incinse, intrucat poti slabi calitatea acestora. O cantitate mare de noroi si murdarie care acopera rotile va duce inevitabil la dificultati in franare. Curata rotile cu apa si detergent, iar la sfarsit, pentru finisare, poti sa lucidezi cauciucurile.

Atat pe site-urile de piese auto online, cat si in magazinele auto traditionale poti gasi toate produsele necesare pentru curatenia rotilor si a cauciucurilor.

About the author / 

ZoZu

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iti place sa te imbraci elegant, in tendinte si la preturi mici? Vezi cele mai noi colectii de haine de dama la reducere, rochii, jeans, bluze, genti si accesorii.

Mobila la comanda

Bijuterii la comanda

Bijuterii la comanda
  • Mai mult decat un dispozitiv multimedia

    Mai mult decat un dispozitiv multimedia Tableta, pentru mine, este mai mult decat un gadget pentru a pierde timpul cu jocuri si retele de socializare. Acesta este precum un PC pe care il poti lua cu tine oriunde, pentru a lucra asupra proiectelelor de facultate sau asupra task-urilor legate de job. Fiind student la Academia…

  • Care sunt cele mai bine platite joburi din Romania?

    Majoritatea oamenilor sunt nevoiti sa munceasca pentru a-si putea trai viata decent. Unii aleg sa isi faca propriile afaceri, in timp ce altii se orienteaza spre angajare. Pentru cei din urma lucrurile sunt destul de complicate. In Romania, cel putin, exista mii de firme care fac angajari insa in foarte multe cazuri, salariile sunt foarte mici. Un…

  • 15 Lucruri de stiut despre smaralde

    Aceste superbe pietre verzi ce fac parte din selecta gama de pietre pretioase alaturi de diamante, rubine si safire, smaraldele sunt folosite de secole in industria bijuteriilor de lux. La fel ca celelalte pietre pretioase, smaraldele au o istorie plina de povesti si de legende, care ne influenteaza mai mult sau mai putin sa le…