sfantul-gheorghe-ucigand-balaurul
Stiri

Mesaje si Urari de Sfantul Gheorghe 2018

0 263

Ziua de … e ziua in care aproximativ 70000 de romani isi sarbatoresc onomastica. In 2018, sarbatoarea de Sf. Gheorghe pica intr-o luni, mai precis pe 23 aprilie.

In cele ce urmeaza, va vom da cateva exemple de cele mai frumoase mesaje si urari pe care le puteti trimite unei persoane cu acest nume, nu inainte de a va spune cine a fost acest personaj si de ce il considera crestinii-ortodocsi un sfant.
Martir intru Hristos

Sfantul Mucenic Gheorghe s-a nascut in Capadocia (o provincie de 800 de kilometri patrati de pe teritoriul Turciei de astazi), in timpul domniei imparatului Roman Diocletian – cu anii de domnie 284-305. Convertit de catre parinti la crestinism, el se muta in Palestina dupa moartea tatalui sau, loc in care incepe sa-si dedice vietii studiilor militare. Ajunge rapid comandant, insa viata lui coboara pe o panta descendenta incepand cu anul 303, atunci cand imparatul Diocletian incepe persecutiile impotriva crestinilor, intrucat chiar el recunoaste in fata lui Diocletian ca este crestin convins si ca nu mai este cale de intoarcere. Diocletian ordona arestarea si torturarea lui, iar mai apoi, executia lui prin decapitare. Sfantul Mucenic Gheorghe a fost executat pe 23 aprilie, iar de atunci, crestinii-ortodocsi din toata lumea il comemoreaza in aceasta zi.

Mesaje si urari pentru sarbatoriti

Cine isi sarbatoreste ziua de nastere in aceasta zi din 2018? Cei numiti Gheorghe, Gheorghita, George, Georgiana, Gheorghina si alte derivatii ale acestui nume. Iata cateva urari si mesaje pe care le puteti trimite, respectiv adresa, celor de mai sus:

1. Felicitari dragul meu/draga mea, cu ocazia zilei tale de nastere. Fie ca Sfantul Gheorghe sa te ocroteasca si sa te protejeze de rele si sa ne traiesti inca 1000 de ani.
2. Cu ocazia zilei tale de nastere, iti doresc sa ai o viata plina de fericire, de bucurii, si o primavara cat mai frumoasa in continuare alaturi de cei prieteni si familie;
3. Fie ca aceasta sfanta zi sa-ti aduca sanatate, bucurie si multi ani de acum!
4. Iti doresc ca Sf. Gheorghe sa te calauzeasca si sa te indrepte mereu pe calea cea buna. Sa fii sanatos si vericit, nu numai in aceste zile, ci si tot restul vietii take!
5. N-am uitat ca azi este ziua ta! La multi ani! Si ia zi, faci cinste?
6. Iti doresc sa ai succes si toate visele tale sa se implineasca!

Mai multe despre religie si alte subiecte direct pe site-pedia.ro.

About the author / 

Tony

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iti place sa te imbraci elegant, in tendinte si la preturi mici? Vezi cele mai noi colectii de haine de dama la reducere, rochii, jeans, bluze, genti si accesorii.

Mobila la comanda

Bijuterii la comanda

Bijuterii la comanda
  • Mai mult decat un dispozitiv multimedia

    Mai mult decat un dispozitiv multimedia Tableta, pentru mine, este mai mult decat un gadget pentru a pierde timpul cu jocuri si retele de socializare. Acesta este precum un PC pe care il poti lua cu tine oriunde, pentru a lucra asupra proiectelelor de facultate sau asupra task-urilor legate de job. Fiind student la Academia…

  • Care sunt cele mai bine platite joburi din Romania?

    Majoritatea oamenilor sunt nevoiti sa munceasca pentru a-si putea trai viata decent. Unii aleg sa isi faca propriile afaceri, in timp ce altii se orienteaza spre angajare. Pentru cei din urma lucrurile sunt destul de complicate. In Romania, cel putin, exista mii de firme care fac angajari insa in foarte multe cazuri, salariile sunt foarte mici. Un…

  • 15 Lucruri de stiut despre smaralde

    Aceste superbe pietre verzi ce fac parte din selecta gama de pietre pretioase alaturi de diamante, rubine si safire, smaraldele sunt folosite de secole in industria bijuteriilor de lux. La fel ca celelalte pietre pretioase, smaraldele au o istorie plina de povesti si de legende, care ne influenteaza mai mult sau mai putin sa le…