Auto

Lucruri interesante despre tractoare. Ce trebuie sa stii despre aceste umile utilaje?

0 6

Tractorul pare a fi un utilaj agricol care ni se cuvine. Il vedem atat de des pe campuri si il asociem atat de bine cu agricultura, incat avem impresia ca a fost dintotdeauna prezent. Cu toate astea, lucrurile nu stau chiar asa. Tractoarele au ajuns sa fie utilizate la scara larga abia la inceputul secolului XX. Pana atunci, oamenii se foloseau de tractiune animala pentru a ara. Este adevarat ca nu erau nevoiti sa se gandeasca la consumabile tractor sau la combustibil, insa in acelasi timp pierdeau si foarte mult timp.

Pentru ca ne plac tractoarele si consideram ca ne aduc o multime de beneficii, am hotarat sa facem o lista cu cele mai interesante lucruri despre aceste vehicule agricole.

  1. Exista tractoare care circula cu peste 100 de km pe ora. De cele mai multe ori, ne gandim la tractoare ca la niste vehicule care circula incet. Totusi, un sofer rus a reusit sa modifice un tractor vechi de 25 de ani si sa il faca sa ruleze cu 121 de km pe ora. Este impresionant data fiind greutatea vehiculului si modul rigid in care este construit
  2. La inceput, tractoarele aveau roti de metal. Pana in 1930, atunci cand au aparut uriasele roti cu cauciucuri folosite astazi, tractoarele se deplasau pe niste roti de metal.
  3. In lume exista milioane de tractoare. Nu le vedem in fiecare zi, insa sunt numeroase. Se pare ca in lume exista peste 16 milioane de tractoare. Practic, fiecare tractor deserveste unui numar de aproximativ 400 de persoane.
  4. Prima masina Lamborghini a fost fabricata de un producator de tractoare. Practic, se poate spune ca Lamborghini este un tractor mult imbunatatit.
  5. Primul tractor din lume care a fost produs la scara larga a fost creat de o firma denumita ” ohn Froelich and Blacksmith ” si a aparut in anul 1892.  La inceput, foarte multi oameni considerau tractorul drept o idee cu totul si cu totul nebuneasca. Este una dintre dovezile clare ca, atunci cand ai o idee, indiferent cat de nebuna este ea, trebuie sa insisti sa o implementezi indiferent de ce zic toti cei din jur.

Tractorul este un vehicul impresionant si desi nu iese prea tare in evidenta, reuseste sa contribuie foarte mult la dezvoltarea societatii. Pana la urma, datorita tractoarele reusim sa hranim miliarde de oameni si tot datorita lor reusim sa facem si altceva, in afara de agricultura.

 

 

About the author / 

ZoZu

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iti place sa te imbraci elegant, in tendinte si la preturi mici? Vezi cele mai noi colectii de haine de dama la reducere, rochii, jeans, bluze, genti si accesorii.

Mobila la comanda

Bijuterii la comanda

Bijuterii la comanda
  • Cum alegi salonul de frumusete perfect?

      O femeie moderna trebuie sa se ingrijeasca, iar ingrijirea este din ce in ce mai complexa: nutritie cat mai sanatoasa, aranjarea parului, machiaj, manichiura, pedichiura, masaj si lista poate sa continue. Practic, femeia moderna se focuseaza pe corpul ei, in asa fel incat sa se simta bine si sa arate bine. Daca unele procese…