Haine

Inele de logodna cu rubin, smarald sau safir?

0 180

Marilyn Manroe spunea candva ca “Diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei fete.” Dar daca nu iti plac diamantele si iti doresti o alta piatra pretioasa pe inelul tau de logodna?

Exista o sumedentie de alte optiuni de pietre pretioase si semi-pretioase care pot da stralucire unui inel de logodna. Cele mai populare sunt rubinul, smaraldul si safirul.

Rubinele si safirele sunt compuse din aluminiu aproape pur si oxigen si sunt membri ai familiei corindon. Un mineral este adesea numit rubin, atunci cand acesta este de culoare rosie, pe cand safirul este albastru. Rubinul si safirul trebuie sa fie transparente sau aproape transparente ca sa fie considerate pietre pretioase de calitate. Putine se gasesc in acest fel, in stare naturala. Rubinele si safirele care nu sunt potrivite pentru a fi utilizate in bijuterii, devin sa fie utilizate in scopuri mecanice, ca unele diamante, din cauza duritatii lor. Ambele tipuri de pietre au o duritate de 9 si o greutate specifica de 3.9 – 4.1, diamantele fiind singurele pietre pretioase mai grele. Cele mai bune pietre de calitate ce nu pot fi utilizate in bijuterii, se folosesc pentru rulmenti in masinile de lux. Ele sunt, de asemenea, folosite pentru impodobirea ceasurilor sau pentru anumite consumabile electrice.

Culoarea rosie a rubinului este inconfundabila. Iata, de pilda, Inelul din Aur cu Rubin si Diamante de la Magazinul de Bijuterii Valmand. Culoarea acestuia este atat de intensa, datorita faptului ca provine dintr-o cantitate mica de oxid de crom. Una dintre cele mai mari caracteristici ale rubinelor este faptul ca acestea sunt la fel de stralucitoare in lumina naturala precum in lumina artificiala. Desigur, rubinele cele transparente si cu cele mai putine defecte sunt extrem de rare, insa acestea pot fi mai valoroase chiar si decat diamantele. Cel mai mare rubin din lume este Raviratna si cantareste 3.600 de carate.

1-900x900-3

Rubinele si safirele se gasesc in Burmah, Siam, Ceylon, Afganistan, Tibet, Australia si Carolina de Nord. Cele mai bune rubine au fost gasite in Burmah, loc in care s-au descoperit mine exploatate inca din secolul al XV-lea.

Smaraldele sunt o alta alternativa grozava pentru diamante atunci cand vine vorba de inele de logodna. Inelul din Aur cu Smarald si Diamante de la Valmand este un exemplu superb de astfel de inel de logodna. Smaraldul este, de fapt, un beril verde, a carui culoare se datoreaza unui dioxid de crom. Un smarald perfect este mai rar decat orice alta piatra de pe Pamant. De fapt, smaraldul este subiectul multor defecte structurale, impuritati si variatii de culoare. De obicei, cu cat este mai intensa culoarea, cu atat mai mari sunt defectele sale. Un astfel de mineral fara cusur, cu o culoare patrunzatoare, este aproape necunoscut. Smaraldul este alcatuit din silice, oxid de siliciu si din cantitati mici de alumina si glucina.

1-900x900-2

Aceste pietre pretioase verzi au fost descoperite in mai multe locuri de pe Pamant, insa, intr-o cantitate mare, ele au fost gasite pentru prima data in Peru. Alte locuri in care s-au gasit smaralde sunt Africa, Egipt, Columbia, Austria si chiar Carolina de Nord.

Smaraldele sunt considerate a fi atragatoare de noroc si de bine. Unul dintre cele mai mari smaralde se numeste Mogul Emerald, acesta datand din 1695 si avand o greutate impresionanta, de 217.80 carate.

About the author / 

ZoZu

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iti place sa te imbraci elegant, in tendinte si la preturi mici? Vezi cele mai noi colectii de haine de dama la reducere, rochii, jeans, bluze, genti si accesorii.

Mobila la comanda

Bijuterii la comanda

Bijuterii la comanda
  • Mai mult decat un dispozitiv multimedia

    Mai mult decat un dispozitiv multimedia Tableta, pentru mine, este mai mult decat un gadget pentru a pierde timpul cu jocuri si retele de socializare. Acesta este precum un PC pe care il poti lua cu tine oriunde, pentru a lucra asupra proiectelelor de facultate sau asupra task-urilor legate de job. Fiind student la Academia…

  • Care sunt cele mai bine platite joburi din Romania?

    Majoritatea oamenilor sunt nevoiti sa munceasca pentru a-si putea trai viata decent. Unii aleg sa isi faca propriile afaceri, in timp ce altii se orienteaza spre angajare. Pentru cei din urma lucrurile sunt destul de complicate. In Romania, cel putin, exista mii de firme care fac angajari insa in foarte multe cazuri, salariile sunt foarte mici. Un…

  • 15 Lucruri de stiut despre smaralde

    Aceste superbe pietre verzi ce fac parte din selecta gama de pietre pretioase alaturi de diamante, rubine si safire, smaraldele sunt folosite de secole in industria bijuteriilor de lux. La fel ca celelalte pietre pretioase, smaraldele au o istorie plina de povesti si de legende, care ne influenteaza mai mult sau mai putin sa le…