Haine

Cum amenajezi un dormitor mic

0 60

Dormitorul este locul în care te odihnești și te relaxezi, iar modul în care este amenajat acesta îți poate influența atât calitatea odihnei, dar și a dispoziției. În acest articol îți vom prezenta câteva trucuri pentru a-ți mări vizual spațiul în dormitor.

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci e să-ți eliberezi dormitorul de lucrurile inutile pentru ca acesta să pară mai spațios și mai aerisit. Ori o cameră dichisită cu tot felul de lucruri va părea întotdeauna mai mică. Fă o analiză a pieselor de mobilier care nu au ce căuta în dormitorul tău și la care poți renunța.

Un alt truc este să folosești obiecte de reflexie cum ar fi lămpi fixate pe pereți sau oglinzi. Pentru a crea un efect mai amplu, poziționează oglinzile pe peretele opus lămpilor de iluminat, pentru că acestea vor reflecta lumina și vor mări vizual spațiul dormitorului.

Un alt aspect căruia trebuie să-i dai atenție este mobilierul, mai bine zis dimensiunile și forma acestuia. Poți opta pentru mobilier în stil minimalist, cum ar fi de exemplu, o canapea extensibilă sau un pat dublu de 150×200 cm și nu de unul king size.

Optează pentru un dulap funcțional, lung până în tavan astfel ca să-ți poți depozita în el toate lucrurile, și nu în altă parte. Ideal ar fi ca dulapul să aibă uși glisante, lucru care-ți va permite să îl folosești cu ușurință într-un dormitor mic.

Alege o culoare deschisă atât pentru pereți, cât și pentru mobilier. Culorile deschise măresc vizual camera și o fac mai aerisită. Cu cât este mai mic contrastul dintre pereți și mobilier, draperii, perdele, cu atât camera va părea mai mare. Culorile pale de vernil, bleu sau bej arată foarte bine în dormitoare. Dacă preferi albul, poți zugrăvi 3 pereți în alb, iar cel rămas într-una din aceste culori.

După ce ai amenajat dormitorul astfel ca să pară mai spațios și mai luminos, alege o lenjerie de pat potrivită pentru el. În cazul unei camere mici, este recomandat să folosești o lenjerie cu mai puține imprimeuri sau forme geometrice încărcate și să optezi pentru ceva simplu și de calitate. Lenjeriile din bumbac în dungi acoperite de cuverturi de pat elegante sunt cele mai bune variante pentru un dormitor mic.

Design-ul interior este o chestiune delicată, dar interesantă și provocatoare. Chiar dacă nu este simplu să mărești vizual spațiul unei camere, dacă vei ține cont de aceste trucuri, vei reuși să creezi un dormitor extraordinar!

About the author / 

Alexandra

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iti place sa te imbraci elegant, in tendinte si la preturi mici? Vezi cele mai noi colectii de haine de dama la reducere, rochii, jeans, bluze, genti si accesorii.

Mobila la comanda

Bijuterii la comanda

Bijuterii la comanda
  • Ce trebuie sa iei sa cresti masa musculara?

    Dezvoltarea masei musculare nu este un proces simplu. Daca vrei sa ai muschi bine definiti, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa iti faci un program foarte bine pus la punct de exercitii fizice. Exista o multime de exercitii valoroase pe car le poti descoperi in sala de fitness, mai ales daca…