Haine

Cum amenajezi un dormitor mic

0 100

Dormitorul este locul în care te odihnești și te relaxezi, iar modul în care este amenajat acesta îți poate influența atât calitatea odihnei, dar și a dispoziției. În acest articol îți vom prezenta câteva trucuri pentru a-ți mări vizual spațiul în dormitor.

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci e să-ți eliberezi dormitorul de lucrurile inutile pentru ca acesta să pară mai spațios și mai aerisit. Ori o cameră dichisită cu tot felul de lucruri va părea întotdeauna mai mică. Fă o analiză a pieselor de mobilier care nu au ce căuta în dormitorul tău și la care poți renunța.

Un alt truc este să folosești obiecte de reflexie cum ar fi lămpi fixate pe pereți sau oglinzi. Pentru a crea un efect mai amplu, poziționează oglinzile pe peretele opus lămpilor de iluminat, pentru că acestea vor reflecta lumina și vor mări vizual spațiul dormitorului.

Un alt aspect căruia trebuie să-i dai atenție este mobilierul, mai bine zis dimensiunile și forma acestuia. Poți opta pentru mobilier în stil minimalist, cum ar fi de exemplu, o canapea extensibilă sau un pat dublu de 150×200 cm și nu de unul king size.

Optează pentru un dulap funcțional, lung până în tavan astfel ca să-ți poți depozita în el toate lucrurile, și nu în altă parte. Ideal ar fi ca dulapul să aibă uși glisante, lucru care-ți va permite să îl folosești cu ușurință într-un dormitor mic.

Alege o culoare deschisă atât pentru pereți, cât și pentru mobilier. Culorile deschise măresc vizual camera și o fac mai aerisită. Cu cât este mai mic contrastul dintre pereți și mobilier, draperii, perdele, cu atât camera va părea mai mare. Culorile pale de vernil, bleu sau bej arată foarte bine în dormitoare. Dacă preferi albul, poți zugrăvi 3 pereți în alb, iar cel rămas într-una din aceste culori.

După ce ai amenajat dormitorul astfel ca să pară mai spațios și mai luminos, alege o lenjerie de pat potrivită pentru el. În cazul unei camere mici, este recomandat să folosești o lenjerie cu mai puține imprimeuri sau forme geometrice încărcate și să optezi pentru ceva simplu și de calitate. Lenjeriile din bumbac în dungi acoperite de cuverturi de pat elegante sunt cele mai bune variante pentru un dormitor mic.

Design-ul interior este o chestiune delicată, dar interesantă și provocatoare. Chiar dacă nu este simplu să mărești vizual spațiul unei camere, dacă vei ține cont de aceste trucuri, vei reuși să creezi un dormitor extraordinar!

About the author / 

Alexandra

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iti place sa te imbraci elegant, in tendinte si la preturi mici? Vezi cele mai noi colectii de haine de dama la reducere, rochii, jeans, bluze, genti si accesorii.

Mobila la comanda

Bijuterii la comanda

Bijuterii la comanda
  • Cuptor incorporabil- cum il curatam?

    Cuptor incorporabil- cum il curatam?   Cuptoarele in general sunt cele mai utile si importante aparate electrocasnice dintr-o bucatarie, indiferent ca sunt incorporabile sau nu. Este foarte importat sa le curatati/igienizati periodic si intr-un mod cat mai eficient deoarece exista riscul aparitiei microbilor sau al bacteriilor care pot afecta calitatea mancarii, sanatatea dumneavoastra fiind pusa…

  • Testosteron propionat pentru cele mai bune rezultate

    Testosteron propionat pentru cele mai bune rezultate   Atunci cand iti doresti sa arati bine si sa te simti bine in pielea ta trebuie sa investesti in asta. Sportul dar si steroizii sunt cei mai in masura sa te ajute sa ain parte de musculatura mult dorita. Alege testosteron propionat vrei sa ai parte de…

  • Inchirierea unei masini pentru vacanta in strainatate

    Inchirierea unei masini este o varianta foarte buna pentru orice tip de calatorie si se dovedeste a fi foarte avantajoasa din mai multe puncte de vedere. Drive2U iti propune cele mai bune conditii si ai toate motivele pentru care sa te pregatesti de o vacanta asa cum se cuvine. Ai numeroase optiuni din care sa…